Sve spremno za dolazak Novaka Đokovića

SRNA - Radoje Tasić - 06. februara 2013. 058.ba

Emir Kusturica

ANDRIĆGRAD – Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica rekao je danas Srni da je sve spremno da se u Andrićgradu u petak, 8. februara, dočeka prvi reket svijeta teniser Novak Đoković.

„S obzirom da se očekuje da će na dočeku slavnog srpskog tenisera prisustvovati nekoliko hiljada njegovih obožavalaca, među kojima će biti i oko 1.000 učenika osnovnih škola iz Višegrada i Novog Goražda, preduzeli smo niz aktivnosti kako bi svi mogli da vide, čuju i fotografišu popularnog Đola“, rekao je Kusturica.

Đoković će se nakon dolaska u 12.00 časova i prolaska kroz kapiju Andrićgrada kretati kroz špalir Ulicom Mlade Bosne do Trga Nikole Tesle i Andrićevog spomenika, gdje će se obratiti građanima Višegrada i susjednih gradova.

Planirana je i kratka konferencija za novinare Đokovića i njegovog domaćina Kusturice.

Nakon toga, Đoković će u bioskopu zajedno sa Kusturicom pogledati njegov film „Pravoslavlje“ koji je sniman prošle godine u Hercegovini i gdje Emir glumi monaha koji se svaki dan penje na brdo sa torbom kamenja.

Poslije projekcije filma, u holu bioskopa, Kusturica će Đokoviću uručiti ključeve Andrićgrada i zlatnik, čime će najbolji sportista postati i počasni građanin grada od kamena.

Planirano je da Đoković sutra bude gost Kusturici u Drvengradu u Mokroj Gori.

Poslije glumica Monike Beluči i Odri Totu, kao i selektora kanskog festivala Tjeri Fremoa, Novak Đoković je četvrti visoki gost grada u nastajanju.

Teniski as će postati i četvrti počasni građanin Andrićgrada, jer su prije njega ključevi grada uručeni akademiku Matiji Bećkoviću, predsjedniku skupštine UN Vuku Jeremiću i predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,