U toku izrada urbanističkog plana Rogatice

Zoran Janković - 06. februara 2013. 058.ba

Sjednica u Rogatici

ROGATICA – Danas, 06.02.2013. godine, održana je prva sjednica Savjeta za praćenje izrade Urbanističkog plana Rogatice.

Ovo savjetodavno tijelo zaduženo je za sveobuhvatno praćenje i kontrolu dokumenta prostornog uređenja, za vođenje javne rasprave i učestvovanje u njoj, a zbog usaglašavanja različitih stavova i mišljenja i izražavanje različitih interesa i potreba koje imaju karakter opštih.

Iako problematika prosječnom građaninu zvuči „suvoparno“ radi se o strateškom, planskom dokumentu razvoja opštine Rogatica kojim će dugoročno biti uređena oblast urbanizma.

Članovi Savjeta danas su upoznati sa planiranim i predstojećim obavezama, pripremnim aktivnostima, problematikom prikupljanja preliminarnih programskih elemenata i njihove obrade od strane nosioca izrade plana.

Savjetom predsjedava načelnik opštine Tomislav Puhalac, dok su članovi rukovodioci organa opštinske uprave, radnici Administrativne službe, direktori značajnih preduzeća, rukovodioci radnih i područnih jedinica, predstavnici privatnih preduzeća i mjesnih zajednica urbanog područja opštine Rogatica.

Stručnjaci preduzeća „Urbis-Centar“ iz Banjaluke, nosioca izrade plana, upoznali su članove Savjeta sa do sada realizovanim aktivnostima i govorili o narednim koracima koji stoje pred svim subjektima uključenim u ovaj složeni proces. Sjednica je iskorištena i da stručnjaci nosioca izrade plana za pojedine oblasti ostvare kontakte sa predstavnicima komunalnih, elektrodistributivnih i drugih preduzeća kojih se egzistencijalno tiče problematika. Postavljana su i pitanja, davani odgovori, i razrješavane moguće nejasnoće.

U narednim fazama izrade plana očekuje se veće učešće javnosti jer skoro da nema građanina koga se ovaj strateški dokument ne tiče. Posebno se veća zainteresovanost očekuje od privatnog sektora, jer urbanističkim planom mogu biti predviđene brojne pogodnosti, ali isto tako i eventualna ograničenja u pogledu njihovih razvojnih planova.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,