Vandalizam u centru Foče

14.02.2013.

Posječeno drvo u centru Foče

FOČA – Nepoznati počinioci sinoć su u centru grada posjekli jedno crnogorično drvo na zelenoj javnoj površini.

Drvo visine oko tri i po metra nalazilo se odmah ispod Gradskog trga, a ispred radnje “Šerpas”. Dunja Šupić kaže da se vandalski čin dogodio nakon isteka radnog vremena i da niko nije vidio počinioce.

– To se desilo između devet i jedanaest sati naveče. Koliko znamo, niko iz komšiluka nije vidio ko je to oborio. Ovo je stvarno bezobrazluk, ne znam kome je moglo da smeta ovo drvo. Komunalna policija je dolazila i očekujemo da dođe i policija da izvši uviđaj – rekla nam je Dunja Šupić iz radnje “Šerpas”.

U komunalnoj policiji kažu da je drvo posječeno sa više udaraca sjekiricom. Slučaj je prijavljen i policiji koja bi trebalo da istraži ko je počinio ovo nedjelo. Prema Zakonu o komunalnoj policiji, bez odobrenja nadležnog organa, zabranjeno je sjeći ukrasno grmlje i drveće, bilo da se nalazi na javnoj ili privatnoj površini. Kazna za taj prekršaj iznosi 200 maraka.

Ovo nije prvi slučaj sječe ukrasnog drveća na javnim površinama. Prošle godine, na trgu je posječena jedna lipa, a nedavno je orezan i skraćen drvored breza ispred hotela Zelengora.