Za najbolje poslovne ideje 36.000 dolara

20.02.2013.

Ideje

INFO – Centar za istraživanja i studije GEA Banjaluka i Američka agencija za međunarodni razvoj /USAID/ finansiraće sa 36.000 dolara praktičnu realizaciju devet najboljih studentskih biznis ideja. Tokom realizacije projekta pod nazivom “Studentsko preduzetništvo” polaznici-studenti sa univerziteta u Banjaluci, Sarajevu i Mostaru pohađaće škole za poslovne ideje, da bi što uspješnije pretočili poslovne ideje u konkretne biznis planove, navodi se u saopštenju ovih organizacija.

Školu će voditi istaknuti stručnjaci i dokazani preduzetnici koji će, radionicama i dinamičnim nastavnim modulima, prenijeti svoja znanja i iskustva studentima.

Nakon toga, autori devet najboljih biznis planova, po tri u Banjaluci, Mostaru i Sarajevu, osvojiće nagradu od 4.000 dolara, a za učesnike programa obezbijeđene su i dodatne vrijedne nagrade.

Odabrani kandidati učestvovaće na poslovnom forumu mladih koji će biti organizovan krajem godine, radi razmjene iskustava i ideja, kao i spajanja predstavnika privrede, obrazovanja, vladinog i nevladinog sektora, medija, te međunarodnih organizacija.

Projekat su podržali i “M:tel”, ASA grupa i Hipo Alpe Adria banka.