Za pripremu djece za polazak u školu 226.714 KM

SRNA - 23. februara 2013. 058.ba

Učenici

INFO – Vlada Republike Srpske prihvatila je informaciju o planu raspodjele sredstava za program predškolskog vaspitanja i obrazovanja za djecu u godini pred polazak u školu koja nisu obuhvaćena nekim od predškolskih programa, te zadužila ministarstva prosvjete i kulture, kao i finansija da obezbijede njegovo sprovođenje.

U usvojenoj informaciji Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske ističe se da će program, za koji će biti izdvojeno 226.714 KM, biti realizovan u 41 predškolskoj ustanovi u Srpskoj, a njime će biti obuhvaćeno 2.721 djece u 99 vaspitnih grupa.

Program će se, kako se navodi u informaciji, izvoditi od prvog ponedjeljka u martu i trajeće najmanje tri mjeseca svaki radni dan po tri časa u ukupnom dnevnom trajanju od 180 minuta.

Preporuka Ministarstva je da se ovaj program izvodi u periodu od 9.00 do 12.00 časova.

U slučaju da ustanova nije u mogućnosti da organizuje program u tom vremenu, program će se izvoditi u vrijeme kada ga ustanova može realizovati, o čemu odluku donosi direktor ustanove.

U informaciji se navodi da visina troškova za jednu vaspitnu grupu za jedan mjesec iznosi 763,35 KM, odnosno da tromjesečni program za jednu vaspitnu grupu iznosi 2.290,05 KM, te da će za realizovanje programa biti izdvojeno 226.714 KM.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,