Bioskop: repertoar od 22. do 28. marta

22. marta 2013. 058.ba

ANDRIĆGRAD – Od 22. do 28. marta posjetioci Multiplexa „Andrićgrad“ moći će da pogledaju filmove „Metak u glavu“ i „Falsifikator“.

 

Metak u glavu [18:15]

Film-Metak u glavu

IZVORNO IME: Bullet to the Head
REŽIJA: Walter Hill
ULOGE: Sylvester Stallone, Sung Kang, Jason Momoa, Christian Slater
ŽANR: Akcija, Krimi, Triler
TRAJANJE: 92 min.
GODINA: 2012
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

Džimi Bobo (Silvester Stalone) je njuorleanski plaćeni ubica, a Tejlor Kvon (Sung Kang) je njujorški policajac. Njih dvojica sklapaju neobičan savez da bi pronašli ubice svojih partner.

 

Falsifikator [20:00]

Film-Falsifikator

IZVORNO IME: Falsifikator
REŽIJA: Goran Marković
ULOGE: Tihomir Stanić, Branka Katić, Sergej Trifunović, Nataša Marković, Bogdan Diklić
ŽANR: Komedija, Drama
TRAJANJE: 98 min.
GODINA: 2012
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

Radnja ove komedije odvija se krajem 60-ih godina 20. vijeka. Glavni junak Anđelko, direktor osnovne škole u malom mjestu u Bosanskoj Krajini, vodi skroman i naoko skladan porodični život, cijenjen od sugrađana i voljen od prijatelja. Anđelko, međutim, ima jednu krupnu manu: falsifikuje školske diplome, i to čini godinama. Bez ikakve nadoknade, iz čistog čovekoljublja i naivnog uvjerenja da se radi o gestu dobročinstva kojim utire put nečijoj sreći i blagostanju…

Njegova slika svijeta počinje da se sijenči čitavom serijom razočaranja u bliske ljude, najbolji prijatelj ga potkazuje policiji i on, na vrijeme upozoren, sve kao u najboljem špijunskom filmu, započinje ilegalni život.

Krije ga čitava četa jataka, naravno sve sami vlasnici lažnih diploma. Postepeno, pomagači gube entuzijazam, a Anđelka muči nostalgija.
Posle spektakularnog hapšenja završava u ozloglašenom zeničkom zatvoru. Društvo su mu ubice, okoreli kriminalci, politički zatvorenici i čuvari batinaši, čitava galerija živopisnih likova: Veselin, IB-ovac, Enes, muslimanski fundamentalista, Miljenko, sedamnaestogodišnji ustaša, Ljubinko, četvorostruki ubica.

Iz zatvora izlazi posle dvije godine, potpuno izmijenjen. Koprena je spala i svijet koji se ukazao ne izgleda više vrijedan življenja. Porodica očekuje onog starog, niko iz okoline nije spreman na tu promjenu, početak je kraja…

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: