Bioskop: repertoar od 29. marta do 4. aprila

29.03.2013.

ANDRIĆGRAD – Od 29. marta do 4. aprila posjetioci Multiplexa „Andrićgrad“ moći će da pogledaju filmove “Falsifikator” i “Mafijaši starog kova“.

 

Falsifikator [18:00]

Film-Falsifikator

IZVORNO IME: Falsifikator
REŽIJA: Goran Marković
ULOGE: Tihomir Stanić, Branka Katić, Sergej Trifunović, Nataša Marković, Bogdan Diklić
ŽANR: Komedija, Drama
TRAJANJE: 98 min.
GODINA: 2012
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

Radnja ove komedije odvija se krajem 60-ih godina 20. vijeka. Glavni junak Anđelko, direktor osnovne škole u malom mjestu u Bosanskoj Krajini, vodi skroman i naoko skladan porodični život, cijenjen od sugrađana i voljen od prijatelja. Anđelko, međutim, ima jednu krupnu manu: falsifikuje školske diplome, i to čini godinama. Bez ikakve nadoknade, iz čistog čovekoljublja i naivnog uvjerenja da se radi o gestu dobročinstva kojim utire put nečijoj sreći i blagostanju…

Njegova slika svijeta počinje da se sijenči čitavom serijom razočaranja u bliske ljude, najbolji prijatelj ga potkazuje policiji i on, na vrijeme upozoren, sve kao u najboljem špijunskom filmu, započinje ilegalni život.

Krije ga čitava četa jataka, naravno sve sami vlasnici lažnih diploma. Postepeno, pomagači gube entuzijazam, a Anđelka muči nostalgija.
Posle spektakularnog hapšenja završava u ozloglašenom zeničkom zatvoru. Društvo su mu ubice, okoreli kriminalci, politički zatvorenici i čuvari batinaši, čitava galerija živopisnih likova: Veselin, IB-ovac, Enes, muslimanski fundamentalista, Miljenko, sedamnaestogodišnji ustaša, Ljubinko, četvorostruki ubica.

Iz zatvora izlazi posle dvije godine, potpuno izmijenjen. Koprena je spala i svijet koji se ukazao ne izgleda više vrijedan življenja. Porodica očekuje onog starog, niko iz okoline nije spreman na tu promjenu, početak je kraja…

 

Mafijaši starog kova [20:00]

Film-Mafijaši starog kova

IZVORNO IME: Stand up guys
REŽIJA: Allen Hughes
ULOGE: Al Pacino, Christopher Walken, Alan Arkin, Julianna Margulies
ŽANR: Komedija, kriminalistički
TRAJANJE: 95 min.
GODINA: 2012
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

Film prati dva prijatelja, penzionisana kriminalca, čija želja za krađom i ludim provodom nikako ne prestaje.

Kada jedan od njih izađe iz zatvora nakon izdržavanja dugotrajne kazne, odlučuju se za još jedan posljednji ludi provod.