Dupla kruna za stonotenisera iz Foče

foca24.info - 25. marta 2013. 058.ba

Stonoteniser Damjan Marković

FOČA – Iz Stonoteniskog kluba Perućica i ovog ponedeljka lijepe vijesti. Na seniorskom pojedinačnom prvenstvu RS u stonom tenisu, koje je juče održano u Banjaluci, prvo mjesto je osvojio Damjan Marković iz Perućice.

U polufinalu je savladao prvog nosioca turnira Igora Mihailovića iz STK Banjaluka sa 3:2 u setovima, a istim rezulatom je u finalu bio bolji od Vedrana Maksimovića, takođe, igrača Banjaluke. Trijumfom Damjana Markovića na seniorskom prvenstvu RS, kompletirana je bogata riznica Perućice, kada su u pitanju republička takmičenja, s obzirom da je samo ovaj trofej nedostajao našem klubu. Vrhunskom rezultatu u singlu, Damjan Marković je dodao i pehar u igru dublova. Do titule je stigao zajedno sa Sinišom Marčetićem iz banjalučkog Borca. Oni su u finalu bili bolji od dubla Mihailović/Bulajić, ubjedljivo sa 3:0.

Predsjednik STK „Perućica“ Milenko Kovač kaže da su svi u klubu ponosni na Damjanov uspjeh.

– Svi koji prate stoni tenis u Foči i okruženju znaju o kakvom se sportisti radi. Od 2003. godine, kada je počeo da se bavi ovim lijepim sportom, kao jedan od prvih članova obnovljene „Perućice“, osvajao je medalje i pehare u mlađim kategorijama, bio član reprezentacija BiH i Republike Srpske, ali je ovo izuzetan uspjeh, jer je postignut u veoma jakoj konkurenciji sa mnogo iskusnijim igračima – istakao je Kovač i dodao da velike zasluge za Damjanove, ali i ostale uspjehe Kluba, pripadaju treneru Nadi Marković.

– Nada je od 2003. godine izvela generacije sjajnih stonotenisera, među kojima je Damjan jedan od najuspješnijih – kaže Kovač.

Predsjednik Perućice je uvjeren da će ovakvih rezultata biti i u budućnosti, jer se, kako ističe, u Klubu radi marljivo i kvalitetno. Poručuje da će Uprava učiniti sve kako bi omogućila što bolje uslove za rad i pružila podršku mladim stonoteniserima.

Prošlog vikenda je održano i ekipno kadetsko prvenstvo BiH (do 14 godina). Na takmičenju u Brčkom, u veoma jakoj konkurenciji, ženska ekipa Perućice nije uspjela postići zapažen rezultat, s obzirom da su naše igračice dosta mlađe od svih protivnica.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,