Gladanac: Stati u kraj Kojićevom ponašanju

25.03.2013.

Vladimir Gladanac

VIŠEGRAD – Član Uprave Fudbalskog kluba “Drina-HE” Vladimir Gladanac potvrdio je danas Srni da je narodni poslanik SDS-a Miroslav Kojić prije početka utakmice ovog kluba i “Modriče–Maksima” u Višegradu ušao u svlačionicu i zabranio igračima da nose dresove koje je klubu poklonio proslavljeni režiser Emir Kusturica.

“Na dresovima se diskretno nalazi lik Ive Andrića, tako da se tradicija, koju je započeo Murat Šabanović, ovaj put nastavlja, ali u režiji Miroslava Kojića. Kao član uprave sam ignorisan od kako je SDS došao na vlast, ali imam moralnu obavezu da iznasem svoje mišljenje i reagujem na ovaj neljudski čin”, rekao je Gladanac.

On je naglasio da je Kusturica renovirao stadion FK “Drina-HE”, ugradio najsavremeniji sistem navodnjavanja, ustupio vlastiti autobus na raspolaganje klubu, ponudio svoje hotelske kapacitete na Mećavniku u svrhu priprema, poklonio najkvalitetniju sportsku opremu i sve to bez ikakve finansijske nadoknade ili bilo kakve koristi za njega.

“‘Drina-HE’ je višegradski klub i pripada Višegrađanima, a ne Miroslavu Kojiću i njegovim marionetama. Pozivam trenera Marka Vidakovića da podnese neopozivu ostavku, jer su njegov autoritet i profesionalizam dovedeni u pitanje, te načelnika opštine gospodina Miroslava Miškovića da sazove vandrednu sjednicu SO Višegrad, na kojoj će se naći modalitet kako stati u kraj ovom javašluku i varvarskom ponašanju”, istakao je Gladanac.

On je poručio da igrači i navijači FK “Drina-HE” zaslužuju korektan odnos i poštovanje, a ne poniženja koja im je priredio Miroslav Kojić.

Navijači ovog kluba rekli su juče Srni da je Fudbalerima “Drine” iz Višegrada, pod uticajem narodnog poslanika Miroslava Kojića, zabranjeno da nose novu opremu koju im je donirao režiser Emir Kusturica.

Oni su izrazili ogorčenje tom činjenicom i ocijenili da je to “krajnje drzak čin poslanika Miroslava Kojića”. Navijači smatraju da je ovaj jučerašnji potez Kojića, koji se zalaže za istraživanje nikla u rejonu Vardište, odgovor Kusturici na protest protiv tog istraživanja i eventualne eksploatacije koji je organizovan u Andrićgradu, te da je to miješanje politike u sport.