I Višegrad među 14 opština

08. marta 2013. 058.ba

Potpisivanje memoranduma Drina-Tara

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković u četvrtak je na Zlatiboru potpisao Memorandum o razumijevanju, čiji je cilj stvaranje preduslova za buduću prekograničnu saradnju u regiji Drina-Tara. Memorandum je potpisalo 14 načelnika-predsjednika opština iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Memorandumom je precizirana zajednička aktivnosti na razvoju ruralnih područja, reduzetništva, turizma i zaštite životne sredine.

Zajednički cilj memoranduma je korištenje lokalnih i nacionalnih resursa, kao i međunarodne pomoći za povećanje ekonomske konkurentnosti regije Drina-Tara. Projekat saradnje provodi Radna grupa za regionalni ruralni razvoj – SWG, a podržavaju ga ministarstva poljoprivrede Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Kako je najavljeno zajednički prioritetni projekti biće uskoro predstavljeni donatorima, kako bi u najkraćem roku došlo do njihove realizacije.

U ovom projektu, koji finansira Evropska unija, učestvuje šest opština iz BiH (Srebrenica, Bratunac, Milići, Goražde, Višegrad i Foča), šest opština iz Srbije (Užice, Bajina Bašta, Čajetina, Ljubovija, Priboj i Prijepolje) i dvije opštine iz Crne Gore (Bijelo Polje i Pljevlja).

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,