Književno veče posvećeno Andriću

SRNA - Radoje Tasić - 16. marta 2013. 058.ba

Književno veče u Andrićgradu

ANDRIĆGRAD – U bioskopu Andrićgrada u Višegradu večeras je održano književno veče „Višegrad – Andriću“ koje je organizovala spomen-biblioteka koja nosi ime slavnog nobelovca i recitatorska i dramska sekcija Srednje škole „Ivo Andrić“.

Poetsko veče održano je povodom 38 godina od smrti pisca romana „Na Drini ćuprija“, „Travnička hronika“, „Gospođica“ i niza pripovjedaka.

Učenici osnovne škole čitali su svoje literarne radove i recitovali pjesme poznatih srpskih dječijih pjesnika.

Srednjoškolci, recitatori, govorili su stihove Jesenjina, Prevera, Branka Ćopića, Desanke Maksimović, a priređen je i poetski „intervju“ sa Andrićem koji je sastavljen od pitanja „novinara“ i „pisca“ koji odgovara na pitanja.

„Odgovori“ su u stvari misli iz Andrićevih „Znakova pored puta“, eseja „Mostovi“ i „Staze“ i njegovih romana i pripovjedaka.

Profesor Dijana Inđić istakla je da je Andrić zaslužio da ga srednjoškolci na ovakav način pominju jer je nobelovac posjećivao višegradsku gimnaziju, a gimnazijalci i njihovi profesori često su bili gosti piscu u njegovom stanu u Beogradu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,