Košarkaši Čapljine na domaćem terenu slavili protiv Varde HE

10.03.2013.

Čapljina - Varda

VIŠEGRAD – Košarkaši HKK “Čapljina Lasta” sinoć su u Gradskoj sportskoj dvorani u Čapljini rezultatom 74:67 nadigrali ekipu KK “Varda HE” iz Višegrada. Od samog početka Čapljinci su nametnuli svoj tempo igre, pa su tako prvu četvrtinu osvojili rezultatom 21:14.

U drugoj četvrtini nešto bolja igra ekipe iz Višegrada donosi rezultatsku neizvjesnost, pa se na poluvrijeme odlazi sa samo tri koša prednosti, odnosno rezultatom 35:32.

U drugom poluvremenu Čapljinci ulaze ozbiljnije u realizaciju napada, svjesni da im gosti iz Višegrada rezultatski prijete, pa povećavaju prednost u trećoj četvrtini na 57:49, da bi u posljednjoj četvrtini uspjeli održavati rezultatsku prednost i na kraju slaviti rezultatom 74:67.

Kod domaćih su najbolji bili Mile Galić sa 15, Novak Popović sa 14 i Krsto Bjelica sa 13 postignutih koševa, dok su goste predvodili Darko Kastratović sa 16, Marko Jošilo sa 12 i Dušan Ognjenović sa 11 koševa.

Mile Galić je po završetku utakmice istakao kako je ovo bila jedna od najzahtjevnijih utakmica sezone.

“Dobro smo trenirali i spremali se za Vardu, jer smo znali da će ovo biti energijski najzahtjevnija utakmica. Varda je jedna odlična ekipa i po meni zaslužuje biti među prve četiri ekipe, no mi smo danas slomili njihov otpor u Čapljini i pokazali koliko smo kvalitetni”, rekao je Galić.

Trener Varde Miloš Obrenović ističe kako je zadovoljan košarkaškom predstavom koju su pružile ove dvije ekipe na parketu u Čapljini.

“Čapljina je jedna izvanredna ekipa i zasluženo je večeras slavila. U par navrata mogli smo prelomiti utakmicu, no koštalo nas je to što smo jurili rezultat. Na kraju nam se to osvetilo na način da smo gubili glavu u pojedinim trenucima i donosili pogrešne odluke, koje je iskusna Čapljina redovno kažnjavala na pravi način. Čestitam još jednom Čapljini, ne samo na odličnoj večerašnjoj igri, nego na odličnoj igri u prvenstvu”, rekao je Obrenović.

Čaportal