Kradljivci željeza poplavili ulicu

foca24.info - 14. marta 2013. 058.ba

Ukradeni šahtovi u Foči

FOČA – Skidanje, tačnije krađa, poklopaca i rešetki sa šahtova i slivnika, pojava je koja u Foči uzima sve više maha. U potrazi za željezom, koje prodaju otkupljivačima, nesavjesni građani ne razmišljaju o posljedicama svojih postupaka.

Tako je ove sedmice, zbog skinute rešetke i velikog kamenja, koje je neko nagrnuo u slivnik, došlo do plavljenja u Ulici Meše Selimovića. Ta ulica je prošle godine produžena i modernizovana, izgradnjom trotoara, rasvjete i novog asfaltnog sloja, te kružnim tokom povezana sa novim mostom na Ćehotini. U jedan od slivnika, nakon skidanja rešetke, neko je nabacao kamenje koje je začepilo odvod, pa su obilne padavine napravile pravo jezero pored ostataka Aladža džamije. Nakon dva dana, odovod je pročistio radnik Komunalca, Radmilo Maksimović.

– Ulica je sva bila poplavljena, djeca nisu mogla ovuda prolaziti u školu. U čizmama sam nekako napipao slivnik koji je bio pun kamenja i smeća, jedva sam to povadio. Ni odvod nije bio dobro ostavljen kad se put radio, pa sam otkopao cijev koja je bila zatrpana – kaže Maksimović.

Kazna za fizička lica koja pričine ovakvu štetu je 150 maraka, kažu u Komunalnoj policiji koja je najavila da će obići lokaciju, kako bi utvrdila o čemu se tačno radi.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: