Milan Brkić novi predsjednik šahista

Sreten Mitrović - 22. marta 2013. 058.ba

Skupština šahista u Rogatici

ROGATICA – Izborom Milana Brkića za novog predsjednika i usvajanjem programa rada i finansijskog plana za 2013. godinu, u četvrtak 21. marta, okončana je skupština šahovskog kluba „Gorski – Termag“ iz Rogatice, člana Prve šahovske lige Republike Srpske.

„Gorski – Termag“ je, rečeno je na skupštini, prošle godine uspješno je učestvovao na prvenstvu seniora Republike Srpske osvojivši sedmo mjesto. Na Kupu Srpske za seniore osvojio je peto i uspješno branio boje kluba i opštine na međuklupskim tradicionalnim turnirima u Višegradu, Sokocu, Istočnom Sarajevu i Goraždu.

Klub je bio organizator i tradicionalnih memorijalnih turnira „Ratomir-Rado Brkić“ i „Borivoje-Bore Janković“.

Na turniru „Ratomir-Rato Brkić“, koji je organizovan po 29-ti put, učestvovalo je 36 šahista među kojima je bilo šest velemajstora, jedan internacionalni majstor, sedam FIDE majstora, 16 majstorskih kandidata i šest beskategornika iz Beograda, Požege, Milanovca, Bijeljine, Zvornika, Sokoca, Novog Goražda, Sarajeva i Goražda. Pobijedio je velemajstor Danilo Milanović iz Mladenovca u Srbiji.

Milan Brkić predsjednik šahista

Milan Brkić

Turnir „Borivoje-Bore Janković“ imao je lokalni karakter i pobijdio je Dragoslav Ivanović, najbolji šahista kluba za 2012. godinu.

Posebno značajnim događajem za klub ocjenjeno je dobivanje 21 novog člana iz reda učenika Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Rogatice koji su nakon završene škole šaha pod stručnim rukovodstvom majstorskog kandidata i saveznog sudije Slobodana Gavrića pristupili klubu.

Dolazak novih, mladih članova stvoreni su uslovi i „Gorski-Termag“ će ove godine imati svoju ekipu na kadetskom prvenstvu Republike Srpske koje će se održati 12. aprila u Dvorovima kod Bijeljine.

Inače, klub ima nešto više od 30 aktivnih članova. Radi u solidnom prostoru zgrade bivše Ekonomske škole i Univerziteta uz vrlo skromne finansijske uslove. Osnovni izvor sredstava za je donacija iz budžeta opštine. Finansijski plan za ovu godinu iznosi 9.870 maraka i uveliko će opredjeliti ukupnu aktivnost kluba.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,