Najveći problem održavanje kanalizacione mreže

SRNA - 05. marta 2013. 058.ba

Vodovod i kanalizacija za budućnost

ROGATICA – Komunalna policija u opštini Rogatica sačinila je prošle godine 192 službene zabilješke i donijela 13 rješenja za preduzimanje određenih mjera koje su se uglavnom odnosile na traženje intervencija u vezi sa održavanjem javne kanalizacione mreže.

Komunalni policajac Željka Ikonić rekla je Srni da se problemi javljaju zbog dotrajalosti vodovodne i kanalizacione mreže i zato što nisu razdvojeni odvodi otpadnih i oborinskih voda, pa prilikom padavina dolazi do plavljenja ulica.

Ona je dodala da problem predstavlja i nepostojanje kanalizacione mreže u pojedinim naseljima, kao i nepostojanje pneumatskih uređaja za pražnjenje septičkih jama ili specijalnog vozila za odvoz fekalija.

Ikonićeva kaže da su prošle godine vršeni redovni komunalni policijski pregledi javnih površina oko robne i zelene pijace i da je izricana zabrana izlaganja robe svim trgovinskim radnjama na javnim površinama ispred radnji bez odobrenja.

Uklanjani su predizborni plakati i reklame sa stubova javne rasvjete, a zbog zaštite javnih površina vođene su aktivnosti na sprečavanju nekontrolisanog deponovanja otpada, ambalaže, građevinskog materijala.

„U prošloj godini uklonjena su 23 ruševna objekta i odvezeno ukupno 2.390 metara kubnih šuta i otpada, a vlasnicima je naloženo da ubuduće svoje parcele održavaju u urednom stanju“, rekla je Ikonićeva.

Ona je istakla da je prioritet u radu Komunalne policije sprečavanje odlaganja smeća i drugog otpadnog materijala na javnim i zelenim površinama, u putnom pojasu van gradske zone i koritu rijeke Rakitnice.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,