Osnovci pomažu sugrađane

14.03.2013.

Odjeća za Crveni krst

FOČA – Učenici osnovne škole „Sveti Sava“ iz Foče početkom sedmice posjetili su prostorije Crvenog Krsta i tom prilikom donirali odjevne predmete ugroženim stanovnicima Foče.

– Na inicijativu Savjeta učenika naša škola je podržala akciju prikupljanja odjeće za materijalno ugrožene građane Foče koju je organizovao Omladinski pokret Foča. Učenici su donosili odjeću koju smo mi kasnije upakovali i odnijeli u Crveni krst gdje su nam se zahvalili na podršci – istakla je Sanja Prodanović, pedagog OŠ “Sveti Sava”.

Da napomenemo, akciju prikupljanja odjevnih predmeta ugroženim stanovnicima Foče pokrenuo je Omladinski pokret Foča. Akciju pomaže Crveni krst u čijim prostorijama, svakog radnog dana, možete ostaviti odjeću namijenjenu ugroženima.

– Do sada je akcija uspješna i izaziva veliko interesovanje te smo odlučili da i u martu nastavimo sa istim aktivnostima – rekao je predsjednik Omladinskog pokreta Mladen Mandić.

Dio prikupljene pomoći Crveni krst podijeliće svojim štićenicima, a ostatak će biti uručen Centru za napuštenu djecu u Višegradu.