Otkupljeno 77,5 odsto stanova u državnom vlasništvu

SRNA - 05. marta 2013. 058.ba

Zgrada u Rogatici

ROGATICA – Na području opštine Rogatica do kraja prošle godine otkupljeno je 689 stanova ili 77,5 odsto od ukupno 820 stanova u državnom vlasništvu koji su ušli u proces privatizacije.

U Administrativnoj službi opštine Rogatica Srni je rečeno da za preostali 131 stan nosioci stanarskog prava nisu podnijeli zahtjev za otkup.

Otkup stanova za gotovinu po osnovu stare devizne štednje izvršilo je 427 lica i na ovaj način je otkupljeno 61,97 odsto stanova od ukupnog broja otkupljenih, navode iz ove službe.

Po ovom osnovu, na račun Fonda stanovanja Republike Srpske uplaćeno je 1.199.941 KM.

Odredbama novog zakona, rok za privatizaciju državnih stanova produžen je do 30. juna 2015. godine.

Otkupnu cijenu stana ne plaćaju lica koja imaju pravo na otkup iz kategorije porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida prve i druge kategorije i maloljetnici čija su oba roditelja poginula, umrla ili nestala kao civilne žrtve rata.

Cijenu otkupa stana ne plaćaju lica koja imaju status najtežih civilnih invalida u kolicima i slijepa lica. Iz svih ovih kategorija stanove je otkupilo 29 lica.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: