Polupana stakla na 19 automobila

29.03.2013.

Polupani automobil u Foči

FOČA – Nepoznati počinilac polupao je stakla na devetnaest automobila, koji su se nalazili na šest parkinga u Foči u centru i prigradskim naseljima.

Razbijanje stakala na automobilima desilo se sinoć, a pretpostavlja se da je na nekim od njih pričinjena šteta i od nekoliko hiljada KM.

Prvi slučaj policiji je prijavljen jutros u 2.00 časa. Šteta je pričinjena i na dva automobila načelnika opštine Foča Radisava Mašića, koji je za sada bez komentara.

Policija je otkrila i lišila slobode lice koje je priznalo da je razbilo stakla na automobilima načelnika opštine Foča – “jugo 45” i “opel korsa”.

“Radi se o ženi od 78. godina sa inicijalima P.V. koja je predala i štap kojim je počinila ovo djelo”, kaže portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Nezvanično saznajemo da je riječ o Veri Pljevaljčić koja je komšinica načelnika opštine Foča i koja je duševni bolesnik, a njen vandalizam zabilježila je kamera sa obližnje banke.

Tešićeva je rekla novinarima da je sinoć uhapšen i jedan mladić koji je osumnjičen da je počinio jedno od ovih djela i da se sada nalazi na poligrafskom ispitivanju.

Za sada su nerasvijetljeni motivi ovog vandalizma koji u ovakvim razmjerama do sada nije zabilježen u Foči. Istraga je u toku.