Povelja o saradnji srpskih opština sa KiM i opština iz RS

25. marta 2013. 058.ba

Potpisana saradnja

INFO – Načelnici više od trideset opština iz Republike Srpske i predsjednici srpskih opština na Kosovu i Metohiji potpisali su u opštini Zubin Potok, Povelju o povezivanju i međusobnoj saradnji koja će se, prije svega, ogledati u kulturi, prosvjeti, zdravstvu, ekonomiji i sportu.

Potpisivanje Povelje organizovala je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije u saradnji sa Vladom Republike Srpske. Povelju su potpisali načelnici opština Stare Hercegovine: Foče, Čajniča, Višegrada, Rudog, kao i načelnici opština Rogatica, Sokolac, Gacko, Bileća, Nevesinje, Ljubinje i još petnaestak opština iz Republike Srpske.

U okviru trodnevnog boravka na Kosovu i Metohiji delegacije su posjetile Kosovsku Mitrovicu, manastir Gračanicu, Prizren, Prizrensku bogosloviju, crkvu Bogorodice Ljeviške, Veliku Hoču, manastir Sveti Arhangeli, Visoke Dečane i Pećku Patrijaršiju.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: