Pripravnost zbog poplava

SRNA - 14. marta 2013. 058.ba

Poplave u Novom Goraždu

NOVO GORAŽDE – Opštinski štab Civilne zaštite Novo Goražde proglasio je prvi stepen pripravnosti zbog velikog priliva vode u koritu Drine koja bi mogla da se izlije u okolna naselja Donja Sopotnica i Kopači.

Član Opštinskog štaba Civilne zaštite Tomislav Čarapić rekao je Srni da mobilne ekipe u ugroženom području prate situaciju i obavještavaju stanovništvo o eventualnim poplavama i efikasnom izmještanju pokretne imovine.

„Stanje pripravnosti je proglašeno nakon obavještenja koje smo dobili iz višegradske Hidroeletrane o povećanju vodostoja Drine i da postoji prijetnja od eventualnog plavnog talasa tokom današnjeg dana i sutra“, pojasnio je Čarapić.

On je podsjetio da je nabujala Drina u decembru 2010. godine potpuno uništila kuće i imovinu stanovništvu ove opštine koje je naseljeno uz rijeku. Riječ je, uglavnom, o raseljenim licima i porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,