Protest zbog “divljih” taksista

05.03.2013.

Taksi

VIŠEGRAD – Deset registrovanih taksista protestovalo je danas u Višegradu zbog nelegalnog prevoza putnika koji, kako tvrde, obavlja 26 vlasnika putničkih automobila.

“Ta nelojalna konkurencija odražava se na naš posao, jer mi godiše za doprinose i druge dažbine prema državi moramo da izvojimo 4.000 KM, a i ovako teško možemo da zaradimo mjesečnu platu”, rekao je takista Brane Marković.

On dodaje da “divlji” taksisti uzimaju posao registrovanim, jer voze po nižim cijenama.

Delegaciju višegradskih taksista primio je i načelnik opštine Slaviša Mišković, koji je preduzeo mjere da se putem komunalne i drugih inspekcija spriječi nelegalna djelatnost prevoza građana.

“Pripremljena je izmjena Odluke o taksi prevozu po kojoj će novčanom kaznom od 500 do 1.500 KM za prekršaj biti kažnjeno fizičko lice koje obavlja taksi djelatnost bez odobrenja nadležnog opštinskog organa”, rekao je službenik za odnose sa javnošću opštine Zdravko Žuža.

On dodaje da je građanima upućen apel da se voze legalnim prevozom, a na svim sajtovima u gradu objavljene su fotografije i brojevi telefona registrovanih taksi prevoznika.

Zbog “divljih” taksista protestvovali su i prevoznici u autobuskom saobraćaju.