Rekonstrukcija puta Šćepan Polje – Foča

26.03.2013.

Ambasador Crne Gore u Foči

FOČA – Ambasador Crne Gore u BiH Dragan Đurović posjetio je opštinu Foča, kada je razgovarao sa načelnikom opštine Radisavom Mašićem.

Na sastanku se govorilo o poboljšanju i razvijanju saradnje između Crne Gore, Republike Srpske i opštine Foča, najviše po pitanjima jačanja putne infrastrukture i promocije turističkih potencijala.

Kako je naveo Đurović rekonstrukcija puta Šćepan Polje – Foča neophodna je zbog obostranog zadovoljstva.

– „Crna Gora planira izvrštiti rekonstrukciju regionalnih puteva, među kojima je i put od Nikšića prema Šćepan Polju, gdje se ima u planu proširiti saobraćajnica sa još jednom, trećom trakom. Ogroman turistički potencijal ovih prostora moramo približiti turistima, a za to nam je neophodna bolja putna infrastruktura“ – zaključio je Đurović.

Kako je rekao načelnik Mašić, sa ambasadorom Đurovićem je razgovarao o saradnji sa graničnim crnogorskim opštinama i smatra da ta saradnja može biti još bolja i intezivnija.

– „Crna Gora i Republika Srpska su prijateljske države, i ta prijateljska veza između naših naroda je vrlo bliska. Foča, Plužine i Pljevlja graniče i imaju vrlo dobru saradnju. Ta saradnja može biti još bolja u oblasti kulture, prosvjete i turizma. Naš interes je da smo što bliži i da se što bolje povežemo. U svemu tome vrlo je značajna i putna komunikacija koja je prioritetni uslov za rješavanje. Od toga ćemo svi imati koristi“ – istakao je Mašić.

U pratnji ambasadora Đurovića bio je i predsjednik Udruženja Crnogoraca „Vuk Mićunović“ Trebinje, Neđeljko Tomašević.

Opština Foča