Rogatički planinari na starim stazama

22.03.2013.
Planinari

Foto: Ilustracija

Održana obnoviteljska Skupština PD „Sjemeć“ Rogatica

ROGATICA – Nakon višegodišnjeg zastoja u radu, a na inicijativu Planinarskog saveza Republike Srpske i većeg broja starih članova planinara, u Rogatici je obnovljen rad Planinarskog društva Sjemeć.

Ovaj sportski kolektiv je osnovan 1972. godine, bio je jedna od najuzornijih planinarskih organizacija na prostorima EX Jugoslavije do izbijanja ratnih sukoba.

Društvo je obnovljeno 1999. godine i sa manje ili više uspijeha provodilo aktivnosti sve do sredine 2006. godine kada je održana Skupština na kojoj je izabran novi Izvršni odbor i predsjednik koji su umjesto napretka zamrznuli rad.

Nakon više pokušaja PSRS da pokušaju oživjeti planinarski sport u Rogatici i nakon skoro sedam punih godina održana je nova obnoviteljska Skupština na kojoj su doneseni svi akti za normalan rad PD Sjemeć. Izabran je Izvršni odbor koji broji 15 članova a sačinjavaju ga: Tomislav Puhalac, Tomislav Batinić, Darko Novaković, Slobodan Perković, Miroslav Ćajić, Slaviša Vukašinović, Zdena Jasikovac, Slobodan Brkić, Zoran Janković, Borjana Đerić, Darko Jovičić, Srđan Rajak, Dragica Cvijetić, Jadranko Vukašinović i Branko Vučak.

Za predsjednika Skupštine imenovan je Miroslav Ćajić dok je predsjednik Izvršnog odbora Slobodan Perković.

Na obnoviteljskoj skupštini najavljeni su i glavni zadaci društva u narednom periodu a to su prije svega izgradnja planinarskog doma koji je već zacrtan u kapitalnim investicijama opštine Rogatica za 2014. godinu, kao i organizacija Sleta planinara RS koji zbog nerada društva nije održan 2008. godine, a bio je dodjeljen PD Sjemeć.

Na obnoviteljskoj skupštini simboličnim uručivanjem planinarskih knjižica i markica za tekuću godinu ozvaničeno je novo rađanje PD Sjemeć.

PRILOG

Odgovor Planinarskog saveza RS na zahtjev planinara iz Rogatice o (ne) radu PD Sjemeć u proteklom periodu

Odgovor Planinarskog saveza RS