Andrićgrad – jedinstven u Evropi

Capital.ba - 18. aprila 2013. 058.ba

Maida Ibrišagić-Hrstić

ANDRIĆGRAD – Andrićgrad će zbog svoje specifičnosti biti jedinstven, ne samo u Republici Srpskoj, nego i u Evropi, izjavila je ministar trgovine i turizma Republike Srpske Maida Ibrišagić-Hrstić.

„Andrićgrad će biti spoj kulture i tradicije, koji će svjedočiti o kulturnom nasljeđu naše zemlje, a na šta bi svi trebalo da budemo ponosni“, rekla je Hrstićeva.

Ona je za današnji „Glas Srpske“ navela da je Andrićgrad već posjetilo nekoliko hiljada ljudi, a očekuje se da će u narednom periodu promocija cijele višegradske regije biti još intenzivnija.

Hrstićeva je najavila da će Ministarstvo u narednom periodu provesti izmjene i dopune zakona o trgovini, turizmu i ugostiteljstvu, a planirano je i nekoliko podzakonskih akata.

„Nastavićemo i aktivnosti na zaštiti potrošača, a posebna pažnja biće posvećena politici brendiranja proizvoda i usluga. Bavićemo se i razvojem destinacijskog menadžmenta u turizmu“, naglasila je ministar trgovine i turizma Srpske.

Ona je navela da veliki razvojni turistički potencijal u Republici Srpskoj ima seoski, kao i planinski turizam, a da Vlada planira da izgradnjom turističkog centra „Klekovača“ kod Drinića omogući korišćenje ove destinacije tokom cijele godine.

Hrstićeva rekla je da je u budžetu Republike Srpske za razvoj turizma planirano 2,8 miliona KM, kao i da je potrebno raditi na sprečavanju sive ekonomije u turizmu, pojačati inspekcijski nadzor, te nastojati da se formira turistička inspekcija.

„Strateško opredjeljenje Srpske u oblasti turizma jeste rast prihoda i zaposlenosti, unapređenje turističkog položaja Republike Srpske u odnosu na region, unapređenje kvaliteta i obima turističke ponude, te rastuća domaća i inostrana tražnja“, istakla je ministar trgovine i turizma Republike Srpske Maida Ibrišagić-Hrstić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,