Bili gosti Zvezde i Partizana [FOTO]

11.04.2013.

Bambi Soko na stadionu Partizana

VIŠEGRAD – Delegacija 30 mladih fudbalera i članovi uprave „Bambi Sokola“, sportske sekcije SSD „Soko“ Dobrun-Višegrad, posjetili Beograd

Realizujući planske aktivnosti za 2013. godinu 30 mladih fudbalera i 10 članova uprave sportske sekcije „Bambi Soko“, Srpskog sokolskog društva „Soko“ Dobrun-Višegrad od 5. do 7. aprila boravili su u Beogradu.

Prvo su posjetili zološki vrt i Kalimegdan, te Crkvu Ružicu i kapelu Svete Petke, a potom su bili gosti jednog od darodavaca „Bambi Sokola“, Nenada-Neša Đukanovića i njegove majke Save.

Mladi fudbaleri su 6. aprila bili gosti Fudbalskog kluba „Crvena Zvezda“, gdje su ih dočekali legendarno lijevo krilo Dragan Džajić, predsjednik kluba i Momo Gacić, sekretat stručnog štaba.

Nakon obaveznog zajedničkog fotografisanja posjetili su Zvezdin muzej, stadion i crveno belu prodavnicu. Uslijedila je, potom, posjeta „Teleoptiku“, gdje su ih dočekali Slađan Šćepovic i predstavnici Fudbalskog kluba „Partizan“.

-Sа Pаrtizаnоvim pоdmlаtkоm, gеnеrаciја nаših fudbаlеrа 2001. i 2002. gоdištе, оdigrаli su utаkmicе. Mlаđа gеnеrаciја је pobjedila, а stаriја izgubilа оd mаlišаnа Pаrtizаnа, kаžе člаn uprаvе „Bаmbi Sоkоlа“, Аlеksаndаr Gоvеdаricа, dоdајući dа је rеzultаt biо u drugоm plаnu, а dа је nајvаžniје družеnjе kоје ćе im оstаti u dugоm sјеćаnju.

Druženju je prisustvovao i golman prvog tima Partizana Vladimir Stojković, a fudbaleri „Bambi Sokola“ su imali priliku i da gledaju utaknicu između „Teleoptika“ i „Kolubare“.

-Obišli smo stadion i muzej „Partizana“, a naši dječaci su imali priliku spustiti se na travu i na taj način osjetiti čari velikog fudbala i vidjeti mjesto gdje igraju njihovi idoli, kaže Govedarica.

Za vrijeme trodnevnog boravka u Beogradu fudbaleri i članovi uprave „Bambi Sokola“ obišli su Manastir Rakovica i grob upokojenog patrijarha Srpskog Pavla, a nakon toga i hram Svetog Save na Vračaru, te spomenik Voždu Karađorđu.

Prije povratka u Višegrad fudbaleri „Bambi Sokola“ odigrali su utakmice sa vršnjacima Fudbalskog kluba „Žarkovo“, u kojima je generacija 2002. pobjedila sa 2:1, a generacija 2001, sa 8:0, a potom i sa Školom Fudbala „Lusi“, pobjedivši rezultatima 9:3 i 6:3.

I ovi sportski rezultati su potvrda dobrog i stručnog rada u „Bambi Sokolu“ koji okuplja blizu 100 mladih fudbalera.

Ovom prilikom, duhovnik „Bambi Sokola“, sveštenig Dragan Vukotić iz Višegrada je Draganu Džajiću, Slađanu Šćepoviću i Neši Đukanoviću, u ime SSD „Sokola“, darivao ikone Majke Bogorodice, a Momu Gaciću ikonu Svetog Jovana Krstitelja.

-Sa ovog puta kompletna delegacija, a pogotovo mladi fudbaleri „Bambi Sokola“, puni su impresija. Bez sumnje na sve nas najveći utisak je ostavio Dragan Džajić, čiji je intervju objavljen u posljednjem broju časopisa „Soko“. On je izrazio želju da tokom ove godine posjeti Dobrun, Dobrunsku Rijeku i Višegrad i da prisustvuje nekom od turnira „Bambi Sokola“, naglasio je Govedarica, najavljujući da bi to moglo biti tokom juna mjeseca, kada u Višegradu organizuju turnir u malom fudbalu, uz učešće ekipa iz Republike Srpske i Srbije.

[royalslider id=”68”]