Bioskop: repertoar od 26. aprila do 02. maja

26.04.2013.

ANDRIĆGRAD – Od 26. aprila do 02. maja posjetioci Multiplexa „Andrićgrad“ moći će da pogledaju filmove “Ledeno doba 4: Pomeranje kontinenata”, “Mrak Film 5”, “Linkoln” i “Zaborav“.

 

Ledeno doba 4: Pomeranje kontinenata [18:00]
(sinhronizovano na srpski)

Film-Ledeno doba 4

IZVORNO IME: Ice Age: Continental Drif
REŽIJA: Steve Martino, Mike Thurmeier
ŽANR: Animirani
TRAJANJE: 88 min.
GODINA: 2012
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

Nakon što vjeverica Skret, kao i uvijek jureći svoj žir, izazove razdvajanje kontinenata, mamut Meni, lenjivac Sid i tigar Dijego upuštaju se u novu avanturu.

Plutajući na ledenom brijegu, odvojeni od ostatka krda, njih trojica pokušavaju da se preko mora vrate kući, a izazovi pred njima su nikada veći – morska stvorenja, nepoznati novi svijet, gusari.

Publika će upoznati i nove junake: Manijevu i Elinu ćerku, sada već buntovnu tinejdžerku, Breskvicu, zatim Sidovu nezgodnu Baku, tigricu Širu i kapetana Trboseka, opasnog vođu gusarskog broda.

Glas Maniju pozajmljuje Nikola Đuričko, Sidu Srđan Miletić, Dijegu Vojislav Voja Brajović, Eli Isidora Minić, a Goran Jevtić i Lako Nikolić oposumima Krešu i Ediju.

 

Mrak film 5 [18:00]

Film-Mrak film 5

IZVORNO IME: Scary Movie 5
REŽIJA: Malcolm D. Lee
ULOGE: Ashley Tisdale, Simon Rex, Charlie Sheen, Snoop Dogg, Lindsay Lohan, Mike Tyson
ŽANR: Komedija
TRAJANJE: 85 min.
GODINA: 2013
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

Peti nastavak urnebesnog horor serijala u svježoj postavi, s posebnim pojavljivanjem legendarnih likova poput Chariea Sheena i Mikea Tysona koji tumače sami sebe. Koji filmovi su ih inspirisali ovog puta? Mladi par dovodi kući iz bolnice novorođenog sina i nakon toga svjedoče neobičnim aktivnostima u svom domu. Uz pomoć nadzornih kamera i tima eksperata spoznaju da ih progoni zli demon.

 

Linkoln [20:00]

Film-Linkoln

IZVORNO IME: Lincoln
REŽIJA: Steven Spielberg
ULOGE: Daniel Day-Lewis, Sally Field, David Strathairn
ŽANR: Biografija, Drama, Istorijski
TRAJANJE: 150 min.
GODINA: 2012
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

Dok Građanski rat divlja, američki predsjednik pokušava da izdrži u borbi za ukidanje ropstva, sukobljavajući se sa političkim protivnicima ali i ljudima iz svog kabineta.

U Spilbergovom filmu vide se četiri poslednja mjeseca Linkolnovog života i uzbudljiva, verno prikazana politička borba za ciljeve koji su oblikovali savremenu globalnu istoriju. Linkoln je prikazan kao državnik, kao otac i suprug, vojskovođa, zabavan pripovedač, usamljen čovjek koji nosi nezamisliv teret istorije i odlučan donosilac odluka.

 

Zaborav [20:00]

Film-Zaborav

IZVORNO IME: Oblivion
REŽIJA: Joseph Kosinski
ULOGE: Tom Cruise, Morgan Freeman, Olga Kurylenko
ŽANR: Akcija, Naučna Fantastika, Avantura
TRAJANJE: 126 min.
GODINA: 2013
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

Posle velikog uspjeha sa filmom Tron Legacy, režiser Joseph Kosinski je uspjeo da snimi naučno-fantastični film po svojoj originalnoj priči.
Oblivion prati život Jack-a (Tom Cruise), radnika koji putuje preko uništene planete Zemlje popravljajući naučne sonde i prisjećajući se starih dana pre nego što su vanzemaljci uništili skoro cijelu našu civilizaciju. Njegovu dosadnu rutinu iznenada prekida saznanje da u ruševinama Zemlje i dalje postoji život.