Dan otvorenih vrata policije u Foči

foca24.info - 04. aprila 2013. 058.ba

Mališani u policiji

FOČA – Učenici osnovnih škola i mališani dva fočanska vrtića bili su danas gosti Stanice javne bezbjednosti Foča. Povodom 21. rođendana MUP-a RS, organizovan je tradicionalni Dan otvorenih vrata policije.

Na prostoru ispred zgrade policije, izložena je policijska oprema, a mališane je najviše interesovalo da vide naoružanje i specijalnu opremu Jedinice za posebne namjene. Puška sa snajperom, pumparica, pancirni i jurišni prsluci, štitovi, šljemovi, palice, alpinistička oprema, suzavci i druga hemijska sredstva, saobraćajni radar i “jež”, neki su od rekvizita koje su učenici dva odjeljenja drugih razreda, te dvije grupe iz obdaništa imali priliku da pogledaju. Posebno oduševljenje izazvala je pokazna vježba pripadnika Jedinice za posebne namjene.

– Djeci pokušavamo približiti poslove policije, pokazujemo im sredstva koja posjedujemo, te obučenost naših pripadnika. Želio bih naglasiti da je Stanica javne bezbjednosti Foča, povodom Dana policije, organizovala dobrovoljno davanje krvi, kao i svih prethodnih godina – kaže načelnik SJB Foča, Velimir Kostović.

Vaspitačica u Obdaništu Čika Jova Zmaj, Nevena Obrenović ističe da su mališani oduševljeni onim što su danas vidjeli.

– Djeca su zadovoljna, njih sve oduševljava. Ovo im je prvi susret sa sredstvima koja policija koristi u svom radu. Posebno ih oduševljava spuštanje specijalaca niz zgradu. Bitno je da djeca upoznaju zanimanje policije i njen značaj- kaže vaspitačica Obrenović.

Stanica javne bezbjednosti Foča pripada Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo. Organizovana je u više odjeljenja:

– U sklopu Stanice javne bezbjednosti, postoji Policija opšte nadležnosti, Odjeljenje kriminalističke policije, Jedinica za podršku, te saobraćajna policija. Imamo i Odjeljenje upravno-pravnih poslova, koje se bavi osnovnim djelatnostima u vezi sa prebivalištem i boravištem građana i izdavanjem putnih isprava- ističe načelnik Kostović.

Povodom 4. aprila, Dana policije, u Banjaluci je danas služen pomen stradalim pripadnicima MUP-a Srpske, a položeno je i cvijeće na spomen ploču kod zgrade MUP-a.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,