Drugi start ispod ćuprije

SRNA - Radoje Tasić - 29. aprila 2013. 058.ba

Regata - kajak i kanu

VIŠEGRAD – Učesnici Međunarodne regate „Memorijal Vitomir Dizdarević–Admiral Kuk“ startovali su danas drugi put ispod svodova mosta Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu, pošto su juče krenuli rijekom Drinom nizvodno od Ustiprače u opštini Novo Goražde.

Regatu 14. put organizuje Kajakaški klub „Srpski veslači“ iz Belog potoka kod Beograda, a učesnici su iz Njemačke, Austrije, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Makedonije, BiH i Srbije. Kajakašima se pridružio i jedan učesnik iz Višegrada.

Regata - kajak i kanu

Predsjednik Odbora za turizam Kajakaškog saveza Srbije Dejan Jovanović rekao je da je cilj ove manifestacije da se ukaže na prirodne ljepote kanjona Drine i da se promoviše druženje na ovoj rijeci, te sklapanje prijateljstava među kajakašima i veslačima iz više zemalja.

Ljubitelji Drine veslaće danas do kampa u Starom Brodu, nedaleko od mosta ne Žepi, a onda će nastaviti put ovom rijekom i Savom do sela Bosut u Blizni Beograda.

Regata - kajak i kanu

Kajakaši i kanuisti će dnevno prelaziti dvadesetak kilometara, a dužina njihovog puta je oko 300 kilometara. Regata je počela 28. aprila, a završava se 5. maja

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,