Episkop Ignjatije posjetio grad od kamena

SRNA - Radoje Tasić - 12. aprila 2013. 058.ba

Vladika Ignjatije u Andrićgradu

ANDRIĆGRAD – Episkop braničevski Ignjatije rekao je danas prilikom posjete Andrićgradu da je grad od kamena projekat kulture koja „prati prošlost i upućuje na budućnost“.

„Umjetnici su po pravilu graditelji mostova među narodima, koji su iznad nacionalnih i etničkih podjela“, rekao je vladika Ignjatije i dodao da je jedan od tih umjetnika i režiser i neimar Emir Kusturica.

Vladika Ignjatije obišao je i temelje hrama u Andrićgradu, koji će biti modifikovana kopija Visokih Dečana, te istakao da će on „dati dušu ovom neobičnom gradu i ostati za istoriju“.

„Bog sve vidi i cijeni svako djelo i njegovog stvaraoca, i znaće to da nagradi u carstvu nebeskom“, dodao je Ignjatije.

Glavni inženjer na izgradnji Andrićgrada Radomir Stojić rekao je vladici da je predviđeno da do Vidovdana crkva bude pokrivena bakrom i da bude urađena fasada.

On je dodao da su dimenzije temelja 24 puta 16 metara i da će njegova visina sa kupolom biti 19 metara.

Stojić je objasnio da će crkva biti obložena specijalnim kamenom „travertino“, koji simulira izgled sedre i nabavljen je iz Turske.

Blagoslov za gradnju hrama u Andrićgradu dao je vladika zahumsko-hercegovački Grigorije.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,