Izložba slika Tanje Miletić „Jedna je Sofke“

Opština Foča - 29. априла 2013. 058.ba

Tanja Miletić iz Foče

FOČA – Prva samostalna izložba slika mlade fočanske slikarke Tanje Miletić pod nazivom „Jedna je Sofke“ koja je otvorena u galeriji Muzeja Stare Hercegovine u Foči, privukla je veliku pažnju sugrađana. Tanja Miletić predstavila se sa 21 slikom koje se rađene u tehnikama ulje i akril na platnu i sa nekoliko crteža, koje su plod decenijskog rada u likovnoj grupi „Art in media res“.

Izložba Tanje Miletić

Izložbu je otvorio načelnik opštine Foča, Radisav Mašić koji je u svom obraćanju naglasio kako je mlada slikarka već dosta uradila na svom usavršavanju na likovnom polju i kako ona bojama i svojim viđenjem svijeta krči svoj put na slikarskom nebu. Opština Foča je i finansijski pomogla ovu izložbu.

Izložba Tanje Miletić

Tanja Miletić se zahvalila svima koji su posjetili otvaranje njene izložbe i istakla da je za svoj uspijeh najviše zahvalna svom profesoru, akademskom slikaru Ranku Kovaču, koji je i rukovodilac likovne grupe „Art in medias res“ čiji je Tanja osnivač i dugogodišnji član. Mlada slikarka je naglasila da se nakon pozitivnih kritika svog profesora odlučila da napravi prvu samostalnu izložbu i da je sigurna da је u tome uspijela. Tanja Miletić je inače studentkinja Medicinskog fakulteta u Foči, na Odsjeku za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, ali slikarstvom se bavi još od djetinjstva.

Izložba je prodojnog karatera i biće otvorena do 7. maja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,