Krsmanović negirao da je nezakonito zaposlio radnike

SRNA - 22. aprila 2013. 058.ba

Zdravko Krsmanović

FOČA – Bivši načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović danas je u Okružnom tužilaštvu Trebinje negirao da je zloupotrijebio službeni položaj i nezakonito zaposlio 20 radnika u opštinske strukture.

U Okružnom tužilaštvu Trebinje je potvrđeno da je Krsmanović dao izjavu i da je negirao da je počinio krivično djelo zluopotreba službenog položaja i ovlaštenja, nakon čega slijedi istraga o ovom slučaju.

Poslije okončanja istrage, tužilac Okružnog tužilaštva odlučiće da li će protiv Krsmanovića biti podignuta optužnica.

Stanica javne bezbjednosti Foča podnijela je Okružnom tužilaštvu u Trebinju izvještaj protiv Krsmanovića o počinjenom krivičnom djelu, kako se u izvještaju navodi, falsifikovanja ili uništavanja službene isprave za sistematizaciju radnih mjesta za prijem 20 radnika u prošloj godini.

Krsmanović je osumnjičen da je primio 20 radnika za čije zapošljavanje nisu bila predviđena budžetska sredstva, niti su njihova radna mjesta bila predviđena pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta.

On je novac za plate i doprinose za ta lica tri mjeseca obezbjeđivao iz fondova namijenjenih za jednokratnu pomoć porodiljama, socijalno ugroženim licima i za proizvodno zapošljavanje.

Krsmanović je u periodu od 1. do 15. oktobra ovim radnicima potpisao rješenja o stalnom radnom odnosu.

Iako su Krsmanović, ali i radnici koji su u decembru prošle godine otpušteni po nalogu upravnog inspektora, tvrdili da su primljeni zakonito, te da su postojale izmjene i dopune pravilnika o sistematizaciji rada, utvrđeno je da te izmjene i dopune nikada nisu stupile na snagu, niti su bile objavljene u skladu sa zakonom.

Uvidom u opštinsku dokumentaciju, policija je utvrdila da pravilnik nikada nije objavljen, niti je protokolisan.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,