Mališani iz Dječijeg obdaništa posjetili su Načelnika opštine Čajniče

23. aprila 2013. 058.ba

Mališani kod načelnika Čajniča

ČAJNIČE – Načelnik opštine Čajniče Goran Karadžić, ugostio je u svom kabinetu mališane iz Dječijeg obdaništa, sa kojima je izmjenio tople riječi i uručio im skromne poklone. Cilj ove posjete, bilo je da prije svega, djeca upoznaju Javne ustanove ovog mjesta, a sa kojima se do sada nisu susreli, kako bi od predškolskog uzrasta bili više informisani sa mjestom u kojem žive, kao i institucijama kojima raspolaže opština.

Tokom ovog susreta Karadžić je rekao, da su djeca budućnost i da na njima svijet ostaje, s toga se s njima neophodno družiti, te da mu je ovo jedna od najljepših ovogodišnjih posjeta.

– „Mališani su dobili priliku da vide kako funkcionišu Javne ustanove i institucije u našoj opštini, kako ne bi bili zbunjeni pojmom „opštine i načelnika“. Njihovi vaspitači su to zaista lijepo upriličili i objasnili djeci gdje se šta nalazi i kako se treba ponašati u Javnoj ustanovi, za onoliko, koliko će to djeca moći razumjeti. Ovim putem smo iskoristili priliku da djecu rasteretimo i oslobodimo, te da čujemo kakve su to njihove želje, a šta to djeci ovog uzrasta imponuje da budu sutra“, istakao je Načelnik Goran Karadžić?!

Mališani kod načelnika Čajniča

Mališani su pred Načelnikom dobili slobodu da kažu, kakve su njihove ambicije i želje za neko buduće vrijeme, a narednih dana posjetiće i druge Javne ustanove u ovom mjestu.

– „Javna ustanova Dječije obdanište ima po svom planu i programu da djeca obiđu sve institucije u gradu, te smo s toga ovom prilikom obišli Načelnika opštine i predsjednika Skupštine. Sa ovakvim posjetama nastavljamo i dalje, pa ćemo ovih dana obići i Narodnu biblioteku „Branko Ćopić“ i Srednjoškolski centar „Petar Petrović Njegoš“. Osnovni cilj ovakvih posjeta djece Javnim ustanovama, jeste da na vrijeme upoznaju sredinu u kojoj žive“, rekao je Vukašin Katana, direktor Dječijeg obdaništa u Čajniču.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Miroslava Perendija

Rodjena je u Čajniču, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Fakultet Političkih nauka završila je u Banja Luci, gdje je stekla zvanje diplomirani novinar. Radi kao novinar – dopisnik za dnevne novine Dan RS i Radio Foča. Urednik je mjesečnog izdanja Biltena – „Mi volimo Čajniče“.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Miroslava Perendija

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,