Ministar najavio ulaganja u puteve

17.04.2013.
Tunel na Čemernom

Foto arhiva

FOČA – Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas da je važno što će ubrzo biti završeni radovi na prevoju Čemerno, jer će time biti skraćen put preko Foče i Tjentišta do mora.

Čubrilović je rekao da je jedan od važnijih projekata koji će biti rađen sa Crnom Gorom magistralni putni pravac Foča – Šćepan Polje -Nikšić.

“Sa crnogorske strane potrebno je da se uradi 25 kilometara, a sa naše negdje oko 20 kilometara sa mostom, za šta će biti potrebno, prema prvim procjenama, oko 63 miliona evra”, naglasio je Čubrilović u Foči, nakon sastanka sa načelnikom ove opštine Radisavom Mašićem.

On je dodao da su već od IPA Fondova dobili 2,5 miliona evra za izradu studije i projektne dokumentacije i da postoji velika zainteresovanost stranih investitora za ovaj projekat.

“Dogovorili smo se i o regionalnim saobraćajnicama na prostoru ove opštine, da sa šumskim gazdinstvom i opštinom radimo na njihovoj revitalizaciji. Jedna od njih je putni pravac Foča – Čelebići prema Pljevljima u Crnoj Gori na koju bi trebalo da postavljamo asfaltnu podlogu, jer do sada je bilo samo ulaganja koja nisu imala efekta a novac je trošen”, napomenuo je Čubrliović.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je da je važno što će biti iznađena i sredstva za rekonstrukciju starog mosta na Drini koji je oštećen u Nato bombardovanju, ali i da je Ministarstvo prihvatilo da pomogne rekonstrukcije saobraćajnica do nekih mjesnih zajednica, kao i uređenje saobraćajnica u gradu.