Otvorena fabrika za preradu ribe

SRNA - 26. aprila 2013. 058.ba

Fabrika za preradu ribe u Rogatici

ROGATICA – U mjestu Slap Žepa u opštini Rogatica danas je otvorena Fabrika za preradu ribe „Ribarstvo Slap“, u vlasništvu Muhameda Tabakovića, u koju je Vlada Republike Srpske uložila 200.000 KM, a Vlada Federacije BiH /FBiH/ 400.000 KM. Fabriku su otvorili ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić i ministar za izbjegla i raseljena lica FBiH Adil Osmanović.

Đokić je rekao da je planirano da Vlada Republike Srpske, posredstvom resornog ministarstva, u „Ribarstvo Slap“ u narednom periodu uloži još sredstava kroz projekte podrške održivom povratku.

Osmanović je rekao da se u Fabrici na godišnjem nivou proizvodi 700 tona kalifornijske pastrmke.

On je napomenu da povratak treba posmatrati kao ekonomsko pitanje i da treba ulagati u radna mjesta da bi povratak bio održiv.

Fabrika za preradu ribe u Rogatici

Vlasnik „Ribarstva Slap“ Muhamed Tabaković rekao je da je u fabriku, koja zapošljava 18 radnika, uloženo 2.640.000 KM, od čega više od milion KM kreditnih sredstava.

On je najavio da bi do kraja godine trebalo da bude zaposleno još 30 radika.

Gradnja fabrike počela je u julu prošle godine, a sistem proizvodnje prilagođen je evropskim standardima i omogućiće kompletnu preradu i plasman ribe na domaće i evropsko tržište.

Svečanosti otvaranja Fabrike prisustvovao je i načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,