Počela akcija „Očistimo naš grad i opštinu“

19.04.2013.

Čišćenje Foče

FOČA – U Foči je počela akcija „Očistimo naš grad i opštinu“, čišćenjem parkova pored rijeke Ćehotine, od dječijeg vrtića do gornjeg ćehotinskog mosta kao i čišćenjem parka u Dušanovu.

Cilj akcije je da se očisti grad i opština, a u njoj učestvuju učenici i studenti, sportski klubovi, privredni subjekti kao i svi građani, rekao je Miloš Lazović, direktor preduzeća Komunalac koje je nosilac ove aktivnosti.

– „Danas i sutra imamo organizovanu akciju na teritoriji grada, u narednokm periodu imaćemo akcije u naseljima Brod i Miljevina, dok je protekle sedmice provedena akcija na Tjentištu. U gradu će biti još jedna akcija 18. maja. Djeca i mladi koji su uključeni u akciju uglavnom čiste na zelenim površinama i oni neće izlaziti na ulice radi bezbjednosti. Danas su sa njima i radnici Komunalca i pojas od Medicinskog fakulteta do Srednjoškolskog centra danas će biti uređen. Privredni subjekti su takođe dobili zadatke da očiste prostore oko svojih poslovnih objekata“ – naglasio je Lazović.

Kako su april i maj mjeseci čistoće, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Gordan Drakul apeluje na građane da uključe u akciju čišćenja grada.

– „Komunalna inspekcija je takođe uključena u ovu akciju i mi želimo apelovati na sve građane da rade na uređenju grada i objekata gdje žive. Sutra vršimo akciju odvoza kabastog smeća tako da građani sve nepotrebne stvari mogu izbaciti ispred svojih zgrada i kuća i to će biti deportovano na deponiju“ – rekao je Drakul.

Parkove pored Ćehotine danas su čistili učenici Osnovnih škola dok su srednjoškolci imali zadatak da urede park u Dušanovu. Kako kažu bilo je dosta posla jer po njihovom mišljenju mi ne čuvamo dovoljno sredinu u kojoj živimo.

– „Životnu sredinu treba čuvati tako što će se smeće i drugi otpadni materijal bacati u kante i kontejnere, i tako ćemo održati zelene površine našeg grada čistim“ – naglasili su učenici.

Akcija „Očistimo naš grad i opštinu“ trajaće tokom aprila i maja, a sve potrebne informacije građani mogu dobiti putem telefona 210-163 u preduzeću Komunalac, 214-120 u Komunalnoj policiji i u programu Radio Foče.