Počela naplata kružne autobuske linije

16.04.2013.

Gradski prevoz u Foči

FOČA – Prevoz autobusom, koji saobraća od Bolnice do grada, te do prigradskih naselja Brod i Velečevo, i nazad do Bolnice, od juče se plaća jednu marku.

U opštini kažu da će tako biti do početka maja, kada bi trebalo da se uvedu mjesečne karte za studente Medicinskog i Bogoslovskog fakulteta.

Vršilac dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, Igor Ćurčić potvrdio nam je da prevoz i dalje obavlja Drinatrans iz Zvornika, te da je u toku raspisivanje tendera za izbor najpovoljnijeg prevoznika.

– Počela je naplata karata, a cijena je jedna marka u svim pravcima. Tako je dogovoreno, kako bi građani mogli da se prevoze po pristupačnoj cijeni. To se posebno odnosi na one građane koji idu u posjete u Bolnicu. Od 1. maja, trebale bi se uvesti i mjesečne karte za studente koje će biti simbolične. Opština neće imati svoje učešće, izuzev ako se linija ne pokaže kao isplativa, onda može biti učesnik u sufinansiranju tog projekta. Drinatrans je do sada besplatno vozila, iz opštine nije ništa izdvojeno za te namjene. To je bila njihova dobra volja. U toku je raspisivanje tendera, biće javno objavljen – rekao je Ćurčić.

I dalje bez autobusa za Banjaluku

Od međugradske autobuske linija Foča-Banjaluka još uvijek nema ništa, iako su se bile pojavile glasine da će autobus na toj relaciji početi saobraćati ovog ljeta.

– To su bile samo glasine – potvrdio je Ćurčić.