Pomoć Švajcarskog Crvenog krsta najugroženijim kategorijama stanovništva

04.04.2013.

Srndović Anđa iz Čajniča

ČAJNIČE – Švajcarski Crveni krst, donirao je Republičkom Crvenom krstu novčanu pomoć za najugroženije stanovništvo Republike Srpske u vrijednosti od 30.000 maraka.

Novčanom donacijom Crvenog krsta Švajcarske, izdvojeno je 750. maraka Opštinskoj Organizaciji Crvenog krsta u Čajniču, a pomoć je namijenjena najugroženijim kategorijama stanovništva u koje spadaju višečlane porodice sa slabim ili nikakvim novčanim primanjima na području ove opštine.

– “Pomoć u vidu prehrambenih paketa, a za 30 korisnika na području naše opštine, biće podijeljena do kraja aprila mjeseca uz svu moguću saradnju sa Opštinom i Centrom za socijalni rad”, napomenula je Milojka Raković, sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta u Čajniču.

Baka Srndović Anđa, puni već 93 godine, slabog je zdravlja, a godine i senilnost su učinile svoje, tako da se o njoj danas već sedmu godinu za redom, stara i brine ćerka, a sa svojim mjesečnim primanjima od 170. maraka. Da bi im na neki način olakšali život i donekle uljepšali dan, volonteri Opštinske Organizacije Crvenog krsta, posjetili su njihov topli dom i uručili ovoj starici prehrambeni paket, koji je Švajcarski Crveni krst namijenio ovim kategorijama stanovništva u ovom mjestu.