Pomoć Švajcarskog Crvenog krsta najugroženijim kategorijama stanovništva

04. aprila 2013. 058.ba

Srndović Anđa iz Čajniča

ČAJNIČE – Švajcarski Crveni krst, donirao je Republičkom Crvenom krstu novčanu pomoć za najugroženije stanovništvo Republike Srpske u vrijednosti od 30.000 maraka.

Novčanom donacijom Crvenog krsta Švajcarske, izdvojeno je 750. maraka Opštinskoj Organizaciji Crvenog krsta u Čajniču, a pomoć je namijenjena najugroženijim kategorijama stanovništva u koje spadaju višečlane porodice sa slabim ili nikakvim novčanim primanjima na području ove opštine.

– „Pomoć u vidu prehrambenih paketa, a za 30 korisnika na području naše opštine, biće podijeljena do kraja aprila mjeseca uz svu moguću saradnju sa Opštinom i Centrom za socijalni rad“, napomenula je Milojka Raković, sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta u Čajniču.

Baka Srndović Anđa, puni već 93 godine, slabog je zdravlja, a godine i senilnost su učinile svoje, tako da se o njoj danas već sedmu godinu za redom, stara i brine ćerka, a sa svojim mjesečnim primanjima od 170. maraka. Da bi im na neki način olakšali život i donekle uljepšali dan, volonteri Opštinske Organizacije Crvenog krsta, posjetili su njihov topli dom i uručili ovoj starici prehrambeni paket, koji je Švajcarski Crveni krst namijenio ovim kategorijama stanovništva u ovom mjestu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Miroslava Perendija

Rodjena je u Čajniču, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Fakultet Političkih nauka završila je u Banja Luci, gdje je stekla zvanje diplomirani novinar. Radi kao novinar – dopisnik za dnevne novine Dan RS i Radio Foča. Urednik je mjesečnog izdanja Biltena – „Mi volimo Čajniče“.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Miroslava Perendija

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,