Predstavnici Udruženja “Budućnost Obrenovca” i novinari iz nekoliko medijskih kuća posjetili Čajniče

23.04.2013.

Čajniče

ČAJNIČE – U četvrtak 18. aprila, Čajniče je u svojoj povratnoj posjeti, obišla delegacija iz Obrenovca, sa predstavnicima Udruženja “Budućnost” i novinarima iz nekoliko informativnih kuća, koje su u Čajniču dočekali rukovodioci opštine na čelu sa Načelnikom Goranom Karadžićem, a cilj posjete bio je veći napredak i stabilniji odnosi ovih dviju opština u međusobnoj saradnji, a po pitanju turizma, privrede, kulture i sporta.

– “Cilj naše posjete Čajniču, prije svega jeste, da se povodom bratimljenja, još više zbližimo i putem medija posebno predstavimo javnosti, bogatstva, potencijale i resurse, kojima raspolaže ova opština. Imajući u vidu, da dosta ljudi sa ovih prostora živi u Obrenovcu, ova opština ima veliku mogućnost i namjeru, da pomogne opštini Čajniče na daljem putu ka sigurnom razvoju”, rekao je Milomir Popović, predsjednik Udruženja građana “Budućnost Obrenovca”.

Ovom prilikom, predstavnici medijskih kuća, obišli su prirodna bogatstva kojima raspolaže ova opština, Tvornicu vode, izvorište “Vrelo”, Crkvu Uspenja Presvete Bogorodice, turističko – rekreativni kompleks “Prevrzma” i izletište “Trojan”, kojima će se posvetiti najveća pažnja javnosti.

– “Zahvaljujući našim ljudima koji su živjeli i radili u ovom mjestu, Slavku Ćebiću nekadašnjem učitelju, te Milomiru Popoviću koji je danas predsjednik UG Budućnost Obrenovca,a na njihovu inicijativu, ostvarili smo kontakte u Obrenovcu, nakon kojih je uslijedila organizovana uzvratna posjeta nama u Čajniču. Mi smo početkom godine ostvarili kontakte sa UG “Budućnost Obrenovca”, čiji su nas predstavnici povezali sa Privrednom komorom Beograda, a njihov plan je i bio da sa novinarskom ekipom dođu u posjetu Čajniču, te tako bolje upoznaju potencijale kojima ovde raspolažemo”, pojasnio je Načelnik Goran Karadžić.

U maju mjesecu, a u opštini Višegrad, biće upriličen sastanak, na kojem će biti predstavnici opština Istočne regije, te predstavnici Obrenovca i Beograda, na kojem će dosadašnja saradnja dobiti na posebnom značaju, a sa potvrdom o međusobnom bratimljenju.

– “Mi smo se bratimili sa opštinom Obrenovac, a dalji cilj će biti, da ovo bratimljenje bude potkrepljeno i drugim aktivnostima u smislu kulture, sporta, turizma, odnosno da ponudimo sve ono s čim raspolažemo i obratno, dakle da sama saradnja i bratimljenje ne bude samo na papiru, već da to zaživi i u svakom smislu bude obostrano, jer smatram da je to iznad svega bitno za ovu Regiju. Čajniče ima izuzetno kvalitetne drvne sortimente, vodu dobrog kvaliteta, zdravu hranu, a gostoprimstvo i sve ljudske vrijednosti na zavidnom nivou, za koje se nadam da će biti korisno upotrijebljene”, naglasio je Karadžić.