Premašen plan proizvodnje za tri mjeseca

SRNA - Radoje Tasić - 01. aprila 2013. 058.ba

Hidroelektrane na Drini Višegrad

VIŠEGRAD – Direktor preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Mile Lakić rekao je danas Srni da je plan proizvodnje električne energije na Hidroelektrani „Višegrad“ za tri mjeseca ove godine premašen za 40 odsto.

„Zahvaljujući povoljnoj hidrologiji, od planiranih 301 megavat časova električne energije, od januara do kraja marta, proizveli smo 420 megavat časova, s tim da će se ovakav trend nastaviti i u aprilu“, naveo je Lakić.

Na hidroelektrani rade sva tri agregata instalisane snage 315 megavata u zavisnosti od potrebe sistema, a u martu su ove mašine od planiranih 120 proizvele 187 gigavat časova struje ili 56 odsto više nego što je bilo planirano.

„Pogonska spremnost postrojenja je na maksimalno mogućem nivou“, rekao je Lakić.

Na Hidroelektrani „Višegrad“ jutros je zabilježen dotok vode od 1.200 metara kubnih u sekundi, iako je očekivani dotok u ova doba godine oko 400 metara kubnih u sekundi.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,