Projekat „Jovan“ za djecu iz dijapsore

Mira Andrić - 06. aprila 2013. 058.ba

Mutabdžija Goran u Andrićgradu

ANDRIĆGRAD – Ministar prosvjete i kulture RS Goran Mutabdžija danas je u Andrićgardu najavio je promociju projekta „Jovan“.

„Radi se o ljetnjoj školi u koju će biti uključena djeca koja žive u dijaspori sa željom da nauče srpski jezik i da postanu integralni dio srpskog etničkog prostora“, kazao je Mutabdžija.

On ističe da ekipa eksprata Zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog naslijeđa već radi na procjeni svih objekata u RSoj, kako bi predložili nekoliko lokacija za odvijanje nastave a jedna od njih će svakako biti u komleksu Andrićgrada u Višegradu.

Direktor Andrićgrada Žan Marjanović je potvrdio da će se ljetnja škola za djecu iz dijaspore odvijati u Andrićevom Institutu i na Trgu Nikole Tesle.

Kontrolor nastavnog procesa će biti Republički pedagoški zavod a nastavu će izvoditi nastavnici od osnovne škole do univerziteta.

„Djeca iz dijapsore će imati priliku da bolje upoznaju prostore svojih očeva i djedova a prvenstveno da nauče srpski jezik“, dodao je Marjanović.

Ovaj projekat simboličnog naziva „Jovan“ podržava Vlada RS i Ministarstvo za trgovinu i turizam.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,