Rogatički košarkaši okončali sezonu porazom

14.04.2013.

KK Rogatica 2013

Nedoumice oko opstanka

ROGATICA – Iako su u posljednjem ovosezonskom susretu košarkaši Rogatice poraženi na gostovanju od Feniksa 89:81, a samim tim i po plasmanu na tabeli trasirali put za drugu ligu, ipak još je dosta nedoumica oko definitivnog statusa Rogatičana.

Sve se odnosi i na konačnu situaciju u Pemijer ligi iako je Borac napustio elitu postoje velike šanse da Banjalučani i naredne sezone igraju među najboljim klubovima BiH jer je već najavljeno istupanje iz lige ekipe Posušja. U tom slučaju bi i ekipa Rogatice zadržala prvoligaški status, ipak treba sačekati i konačnu odluku takmičarskih organa.

I situacija oko plasmana klubova iz drugoligaškog društva u I ligu RS još nije izdefinisana, uz sve to i IO KSRS je najavio određene promjene što se tiče takmičenja u prvoligaškom karavanu RS, pa sve kad se sabere pred Rogatičanima je veoma neizvjestan period.

Bez obzira na cijelu situaciju i sve što se desilo od početka prvenstva pa do samog kraja, i uzimajući u obzir košarkašku tradiciju u gradu na obalama Rakitnice, Rogatica svakako zaslužuje da ima košarkaškog prvoligaša.