Smrtno stradala Sretenka Perišić

SRNA - Radoje Tasić - 24. aprila 2013. 058.ba

Vatra

VIŠEGRAD – Šezdesettrogodišnja Sretenka Perišić danas je smrtno stradala u požaru koji je sama izazvala na livadi Pokojišta u selu Dobrunska Rijeka kod Višegrada, javio je dopisnik Srne. Bratičina Vera Ćeho pokušala je da Sretenku izbavi iz vatrene stihije, ali nije uspjela.

„Sretenka je pokušala da spriječi vatru da sa livade i trave pređe u šumu. Vatra je brzo zahvatila njenu kosu, ona je pokušala da se spasi, ali se sapela i pala u plamen. Svom snagom sam probala da je izvučem iz vatre, ali se Sretenka pretvorila u buktinju, pa sam morala da se povučem“, ispričala je ona.

Ljekar Doma zdravlja u Višegradu Darko Lečić je konstatovao da je smrt nastupila gušenjem ugljen monoksidom.

„Na Sretenki je izgorjela kosa i sva odjeća, a tijelo je pretvoreno u opekotine“, rekao je Lečić.

I Sretenkin suprug Slobodan pokušao je da je sprasi iz vatre, ali je sve bilo uzalud. Uspio je samo kad se vatena stihija dalje preselila da je izvuče iz požarišta.

Na mjesto nesreće brzo su stigli vatrogasci. Vatrogasac Željko Milošević kaže da je vatra ubrzo ugašena i spriječen požar širih razmjera.

Perišićevi žive u Beogradu, ali u toku ljeta dođu u rodnu kuću i na imanje u Dobrunskoj Rijeci.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,