Snežana Marković šampionka BiH

17.04.2013.

STK Perućica

FOČA – I ovog vikenda mladi stonoteniseri “Perućice” imali su sjajne nastupe na prvenstvima Bosne i Hercegovine, održanim u Ilijašu i Banja Luci.

Najsjajniju medalju osvojila je ponovo Snežana Marković, koja je, poslije zlatne medalje na republičkom prvenstvu, osvojila prvo mjesto na Državnom prvenstvu BiH za mlađe kadete, koje je održano u Banjaluci.

U konkurenciji preko 30 igračica Snežana je u finalu pobijedila Mostarku Ivu Knezović sa ubjedljivih 3:0, dok je u polufinalu savladala klupsku drugaricu Nadeždu Vuković sa 3:1 i to je bio jedini set koji je Snežana prepustila protivnicama.

Pored šampionke Snežane Marković i trećeplasirane Nadežde Vuković, odlične partije na turniru pružili su i mnogo mlađi igrači (sub kadeti) Saša Perišić i Marija Mališ.

Pored turnira u Banjoj Luci, u subotu je u Ilijašu održano Državno prvenstvo za juniore, na kom su učestvovali takmičairi Perućice.

Dejan Elez je u vrlo jakoj konkurenciji, zauzeo solidno 11. mjesto, a Snežana Marković izvrsno 8. mjesto u konkurenciji mnogo starijih i iskusnijih igračica.

Nakon ovako blistavih nastupa Snežane Marković, očekuje se poziv selektora kadetske reprezentacije BiH za nastupe na Balkanskom i Evropskom prvenstvu.