Srpski teniseri u Bojsiju imali podršku i od TK Foča

08.04.2013.

Davis kup

FOČA – Na meču četvrtfinala teniskog Dejvis kupa, u američkom gradu Bojsiju, Srbija je imala veliki broj navijača, a podrška je stigla i od Teniskog kluba Foča.

Na tribinama se mogao vidjeti i transparent na kome je pisalo Teniski klub Foča RS. Priliku da uživa u mečevima Đokovića, Troickog, Zimonjića i Bozoljca u okršaju sa domaćim teniserima, imao je član Skupštine TK Foča, Goran Andrić, otac mladog fočanskog tenisera Stefana Andrića. Ko je gledao tv prenos meča između Đokovića i Kverija mogao je u nekoliko navrata primjetiti njegov natpis, među brojnim srpskim trobojkama.

Srbija je u Bojsiju savladala SAD sa 3:1 i plasirala se u polufinale, gdje će igrati sa Kanadom koja je bila bolja od Italije.

Đoković se zahvalio navijačima

Srpski teniser, Novak Đoković posebno se zahvalio navijačima koji su došli da bodre srpski tim u Bojsiju.

– Naši navijači koji žive ovdje i oni koji su došli iz Srbije su bili fantastični i jako smo im zahvalni jer smo svjesni koliko je njihova uloga važna i može da promijeni tok meča. Bilo je ovo jedno stvarno lijepo iskustvo, htio bih svima da se zahvalim, znam koliko su skupe avio karte, ulaznice i smještaj, to je veliki trošak, i zato smo pokušali da provedemo vrijeme sa njima kada se sretnemo i nadam se da će im ova pobjeda donijeti osmijeh na lice – istakao je Đoković.