Stonoteniseri iz Foče u Prvoj ligi BiH, djevojke na pragu ulaska u BH Premijer ligu

22.04.2013.

Stoni tenis

FOČA – Nakon uspješnih nastupa na državnim turnirima, stonoteniseri Perućice bilježe odlične rezultata i u ligaškim takmičenjima. Ženska ekipa iz Foče na pragu je ulaska u Premijer ligu BiH, dok je muška ekipa izborila plasman u Prvu ligu BiH.

Stonoteniserke su zauzele prvo mjesto na prvom turniru Prve lige BiH, održanom u Foči u subotu. Pobijedile su Spin iz Cazina i Ormanj iz Hadžića, ubjedljivo sa po 3:0, čime su, praktično, obezbijedile plasman u Premijer ligu BiH u narednoj sezoni. Očekuje ih još jedan turnir, na kome je dovoljno da osvoje bar jedan set, kako bi ponovo postale član elitnog društva. U Klubu ističu da je uspjeh još veći, ako se ima u vidu da ekipu čine mlađe kadetkinje Snežana Marković i Nadežda Vuković, kadetkinja Milana Krunić i povratnica u ekipu, mlađa seniorka, Nataša Filipović.

Sjajan uspjeh djevojaka, dan kasnije su dopunili momci trijumfom na završnom turniru Druge lige BiH u Banjaluci. Pobjedom nad ekipom Banjaluke, zauzeli su prvo mjesto i plasirali se u Prvu ligu BiH, bez izgubljenog meča, u konkurenciji 10 klubova. Za Perućicu su, ovaj put, nastupili Damjan Marković, juniori Dejan Elez i Miljan Vuković, dok su, zbog obaveza na fakultetu, izostali Aleksandar Drakul i Mirko Kovač.

Povodom ovih i ranijih sjajnih rezultata, Uprava Perućice održaće ovih dana konferenciju za medije, kako bi široj javnosti predstavila rezultate i igrače, koji su blistali u proteklim mjesecima- najavljeno je iz Perućice.