Studenti žele bolje uslove [VIDEO]

SRNA - 13. aprila 2013. 058.ba

Nezadovoljstvo studenata u Foči

FOČA – U Foči je danas održana kulturno-scenska radionica studenata Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u ovom gradu kojom su ukazali na nezadovoljstvo zbog neispunjenih obećanja da će u centru grada biti opremljena zgrada koju im je kupila Vlada Srpske prije dvije godine.

Bogdan Tomić, predsjednik Saveza studenata Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta „Sveti Vasilije Ostroški“, naveo je da ni studenti ni profesori nemaju svoje kabinete, tako da to pravi veliki problem u nastavi.

„Zgrada nam je prijeko potrebna. Apelujemo na sve koji imaju moć da nam pomognu. Danas smo pokušali da ukažemo na problem. Ukoliko nam ne pomognu, nastavićemo i drugim sredstvima da se borimo za naša prava“, istakao je Tomić.

Nezadovoljstvo studenata u Foči

Studentima je podršku dao i nekadašnji student i jedan od najmlađih univerzitetskih profesora u ovom dijelu Evrope, tridesetogodišnji jerej Darko Đogo.

„Činjenica je da je zgrada Fakulteta potrebna kao stabilan oslonac ne samo za sadašnje studente i profesore, nego i za buduće generacije jer će imati gdje da stiču nova znanja“, rekao je Đogo.

Pravoslavni bogoslovski fakultet „Sveti Vasilije Ostroški“ jedna je od dvije visokoškolske ustanove u Srpskoj pravoslavnoj crkvi na kojoj studira oko 500 studenata iz cijelog svijeta po bolonjskom procesu na opštem i pastirskom smjeru, dok je treći studijski program za crkvenu umjetnost i slikarstvo smješten u Doboju.

Ova nastavno-naučna institucija osnovala je i studije drugog i trećeg ciklusa.

Fakultet još koristi prostorije u školskom kampusu Velečevo koje su vlasništvo Bogoslovije „Sveti Petar Dabrobosanski“ u Foči.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,