U susret Svjetskom danu knjige otpočela je Kreativna radionica

15. aprila 2013. 058.ba

Kreativna radionica u Čajniču

ČAJNIČE – Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, koji se obilježava 23. aprila, danas je u prostorijama Narodne biblioteke „Branko Ćopić“ otpočela Kreativna radionica za mališane od prvog do petog razreda Osnovne škole, koja će trajati do ponedeljka, a na kojoj će najmlađi pokazati svoju kreativnost u pisanju literalnih radova, crtanju i izradi kreativnih radova. Tema ove radionice, čiji je oragnizator Narodna biblioteka „Branko Ćopić“ glasi: „Dočekajmo Vaskrs zajedno“, a mališani će kroz ovo druženje saznati, zašto se 23. april obilježava kao Svjetski dan knjige, te da je knjiga najbolji čovjekov prijatelj.

– „Narodna biblioteka „Branko Ćopić“, organizovala je Kreativnu radionicu, a povodom 23. aprila Svjetskog dana knjige i autorskih prava. Ovim smo željeli uljepšati djetinjstvo mališanima i tako ih više informisati o Svjetskom danu knjige. Djeca će za vrijeme dok traje radionica, pokazati kako crtaju, pišu i kreativno izrađuju predmete za šta će biti posebno nagrađeni. Da bi ostvarili ovu našu ideju, najveću pomoć pružila nam je Crkva Uspenja Presvete Bogorodice u Čajniču“, rekla je Jelena Tadić, direktorica Narodne biblioteke „Branko Ćopić“.

Kreativna radionica u Čajniču

Podršku organizatoru i mališanima, koji su učesnici Kreativne radionice, uputio je i Načelnik opštine Goran Karadžić.

– „Danas u Narodnoj biblioteci imamo najmlađe učesnike u Kreativnoj radionici, kojima je potrebno dati veliku podršku, jer će nas omladina nagraditi svojim zadovoljstvom. Ovom prilikom, najmlađi će naučiti da se druže, zbliže i komuniciraju, te tako sutra zajedno pripomognu razvoj i napredak ovog mjesta“, naglasio je Karadžić.

Misao vodilja Kreativne radionice pod sloganom „Dočekajmo Vaskrs zajedno“, bila je, da se u djeci probude ljubav i želja za knjigom, te volja da ubuduće budu česti posjetioci Narodnoj biblioteci „Branko Ćopić“ u Čajniču.

– „Povodom Svjetskog dana knjige, koji se obilježava 23. aprila, od danas je počela Kreativna radionica, a s obzirom da se bliži i Vaskrs, osmislili smo da tema radionice bude „Dočekajmo Vaskrs zajedno“, s kojom smo se još više približili uzrastu mališana, učesnika radionice, kojima je od sada bitno da napreduju, uče i budu kreativni. Svi učesnici će dobiti Zahvalnice u učešću, dok će najbolji biti posebno nagrađeni. Imamo za cilj, da kroz Kreativnu radionicu motivišemo mališane da više posjećuju biblioteke, odnosno da spoznaju vrijednost knjige“, istakla je bibliotekarka Marija Karadžić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Miroslava Perendija

Rodjena je u Čajniču, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Fakultet Političkih nauka završila je u Banja Luci, gdje je stekla zvanje diplomirani novinar. Radi kao novinar – dopisnik za dnevne novine Dan RS i Radio Foča. Urednik je mjesečnog izdanja Biltena – „Mi volimo Čajniče“.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Miroslava Perendija

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,