Uspjeh mladih rogatičkih šahista

15.04.2013.

Šahovski klub Gorski–Termag

Anja Duvnjak šampionka RS

ROGATICA – Mladi šahisti ŠK Gorski–Termag iz Rogatice su proteklog vikenda na omladinskom-kadetskom prvenstvu Republike Srpske održanom u Banji Dvorovi kod Bijeljine postigli odlične rezultate.

Iako je škola šaha kojom rukovodi iskusni šahovski pedagog Slobodan Gavrić počela sa radom prije pet mjeseci, mladi zaljubljenici drevne igre već imaju čime da se pohvale.

Anja Duvnjak-šah

– Iskreno, otputovali smo u Dvorove sa željom da naši mladi šahisti stiču takmičarsko iskustvo tako da su nam rezultati bili u drugom planu. Zato nas je posebno obradovala titula Anje Duvnjak koja je u kategoriji do osam godina osvojila prvo mjesto i obezbjedila plasman na omladinskom prvenstvu BiH koje će se održati sredinom maja u Banji Vrućici-Teslić. Sa mladom šampionkom na ovo prvensto će putovati i Dejana Rajak koja je u kategoriji od 12 do 14 godina bila četvrta. Solidan plasman su ostvarili Dejan Duvnjak i Nikola Lubarda koji su nastupali među vršnjacima do 10 godina. Ako se po jutru dan poznaje onda je pred mladim rogatičkim šahistima zaista svijetla budućnost – zaključio je Slobodan Gavrić učitelj mladih rogatičkih šahista.