Vlada podstiče nova zapošljavanja

SRNA - 27. aprila 2013. 058.ba

Posao

INFO – Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić rekao je danas da je Vlada opredijeljena da podstiče nova zapošljavanja, naročito u privredi.

„Akcioni plan zapošljavanja za ovu godinu predviđa oko 5.800 novih radnika, ako bude dovoljno interesa kod poslodavaca“, rekao je Đokić.

On je podsjetio da je vrijednost projekta za ovu godinu 25 miliona KM, od čega iz ovogodišnjeg budžeta 16,3 miliona KM.

Povodom 1. maja, Đokić je ocijenio da je stanje teško u Republici Srpskoj, kao i u okruženju, da je nezaposlenost velika, ali da se Vlada trudi da održi broj zaposlenih i da se ne povećava procenat nezaposlenosti.

„Vlada Republike Srpske posvećena je zaštiti radničkih prava i afirmaciji rada, i moramo dosljedno da insistiramo na primjeni zakona“, rekao je Đokić novinarima u Bijeljini gdje je danas učestvovao u svečanoj podjeli ključeva 33 stana za porodice poginulih i ratnih vojnih invalida.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,