Za upisivanje krvne grupe u ličnu kartu 45 KM

SRNA - 01. aprila 2013. 058.ba

Lična karta

INFO – Građani Republike Srpske će već od sutra moći da dobiju uslugu određivanja krvne grupe za upisivanje u ličnu kartu po cijeni od 45 KM, saopšteno je iz Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Dobrovoljnim davaocima krvi ova usluga neće biti naplaćivana.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, kako bi izašlo u susret građanima, zatražilo je od rukovodstva Zavoda za transfuzijsku medicinu Srpske da pronađe način da ponudi najnižu cijenu za određivanje krvne grupe građanima koji ovaj podatak žele da upišu u novu ličnu kartu.

„Iako su u Srpskoj cijene ovih usluga regulisane cjenovnikom Fonda zdravstvenog osiguranja na osnovu procjene o utrošenom materijalu, medicinskom kadru koji radi tu uslugu, potrebnom vremenu i opremi, za ovaj specifični slučaj Zavod je predložio najnižu moguću cijenu koja iznosi 45 KM, a da se pri tome ispoštuju svi principi u kvalitetu rada i sigurnosti dobijenih rezultata“, navodi se u saopštenju.

Prijedlog Zavoda je prihvatilo Ministarstva i već od sutra građani će biti u mogućnosti da dobiju uslugu određivanja krvne grupe za upisivanje u ličnu kartu po ovoj cijeni.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: